Je hoofd zit overvol. Je neemt een bakkie koffie en probeert te ordenen maar hoe je het ook went of keert, je dag zit vol en het gaat je niet lukken alles wat je wilt erin te proppen. Vroeger lukte het een stuk beter. Niet piepen, armen uit de mouwen steken en gaan met die banaan. Je was dan ook aan het eind van de dag jezelf wel wat kwijt, maar je had in ieder geval iedereen weer tevreden gesteld.
Maar nu komt het steeds vaker voor dat je hoofd maar blijft malen, je voelt het in je keel als iets niet lukt onder druk en het opgejaagde gevoel blijft nog een hele tijd in je lichaam. Waar is die uit knop dan? Als je christen bent heb je al alle bijbelteksten opgezegd en het korte krachtige gebed van 5 letters opgezegd. Als je geen christen bent heb je waarschijnlijk joga oefeningen gedaan en met selftalk jezelf gerust gesteld. Maar eerlijkheid halve moet je zeggen dat het niet een blijvend effect heeft. Ergens in je leven heb je toch een systeem opgebouwd wat je heel lang heeft gediend maar uiteindelijk je nu de das om doet. Natuurlijk heb je al allerlei boeken gelezen, podcast geluisterd, met vriendinnen gesproken om te weten dat je op een bepaalde manier met pijn bent omgegaan zodat het leefbaar werd. Je bent een beetje klaar met iedereen die wel weet hoe je anders moet gaan denken, want met al je gewilligheid ben je natuurlijk alle tips gaan toepassen.
Fijn dat het bij iedereen uitwerkt, maar dat maakt dat je jezelf nog meer een loser voelt.
Hoe zou het voor je zijn als je in een periode van bv 6 weken wekelijks quality-time met jezelf zou hebben.

  • Je gefaciliteerd wordt om je eigen gedachten stroom te volgen.
  • Een sfeervolle ruimte met materialen waar je gebruik van kunt maken om expressie te geven aan je gevoel.
  • De therapeut brengt in beeld wat jij zegt, open vragen stelt, volgt en versterkt.
  • Je op een vriendelijke manier leiding gaat geven aan je eigen proces.

Spreekt je dit aan neem dan contact met me op door een appje te sturen www.totrees.nl of de website te bekijken en het contactformulier in te vullen.